Последната му постановка „Семейство под хипноза“ разказва тежка тема по смешен начин

Кое е „Другото лице“ на Христо Гърбов? В последната му постановка „Семейство под хипноза“ – той показва едно от своите лица на актьор - този път влиза в ролята алкохолик и психопат, който се нуждае от хипноза, за да каже истината.

Според неговата партньорка в спектакъла - актрисата Красимира Демирова Гърбов е много смешен, но е и много лют.  Същевременно и много рефлективен.

За режисьора Николай Гундеров той e човек, който може да превърне всяко нещо в комедия.

„Представлението продължава от 30 до 190 минути в зависимост ot количеството забравен текст от страна на актьорите. Това е нашата концепция за естествен театър, създадена с Филип Трифонов“, разказва той.

Самият Гърбов пък се надява с публиката да преживеят хубав спектакъл.  

Христо Гърбов празнува рожден ден с премиера на театрална постановка (ВИДЕО)

„Важно е драматургично да има хипноза, за да се признаят неизказани и прикрити истини. Такива примитивни хора като нашите герои след като се разкрият могат да достигнат до убийство или самоубийство. Те само под хипноза биха се обичали. Постановката разказва за всички семейства, които са скрили неща един от друг“, обяснява актьорът.

В реалния живот не би позволил да бъде под хипноза, защото не иска да бъркат в душата му.

„Аз съм много откровен човек, понякога до болка. Казвам и неща, които не бива да бъдат казвани“, признава той.

За Гърбов идеята на режисьора е тази тежка тема за алкохолизма да се направи лека в духа на естествения театър.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.