Те ще получат по-малка доза спрямо възрастните

Съединените щати разрешиха употребата на ваксината срещу COVID-19 на Pfizer за деца на възраст между 5 и 11 години. Първа доза може да бъде поставена още днес.

Китай имунизира срещу COVID-19 децата над 3 години

Съветниците на Центровете за контрол и превенция на заболяванията единодушно подкрепиха ваксинацията в тази възрастова група с мотива, че ползите значително превишават рисковете. Те препоръчаха около 28 милиона деца да получат ваксината, но в по-малка доза спрямо възрастните.

САЩ разрешиха ваксината на Pfizer при деца от 5 до 11 години

Президентът Джо Байдън приветства одобрението от здравните власти. Той определи това решение като „повратна точка“ в борбата срещу пандемията.

"Ваксинирането на по-малките деца ще позволи на родителите да прекратят месеците на тревоги за децата си и ще намалят степента, в която децата разпространяват вируса сред околните. Това е голяма стъпка напред за нашата нация в борбата ни да победим вируса“, каза Байдън в изявление, разпространено от Белия дом.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.