Коментира Йонко Иванов

Три може да са причините за инцидента с автобуса на магистрала „Струма”. Такова мнение изрази пътният експерт Йонко Иванов. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали. Трагичният инцидент е станал край село Боснек към 2.00 ч. в нощта срещу вторник. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата.

ОГНЕН АД НА АМ "СТРУМА": 46 жертви при пожар в автобус край Боснек (ВИДЕО)

„Може да е техническа неизправност. Може да е здравословен проблем или заспиване на водача. Третото е ако е валяло дъжд, може да е допринесло за трагедията”, обясни Йонко Иванов.

„Такива автобуси обикновено са с двама шофьори. На границата би трябвало да са засечени почивките им”, обясни още той.

 

„Катастрофата е станала на място с концентрация на ПТП-та. Там профилът е доста различен – с по-различен – със стръмни наклони и спускания. Дефакто не знаем на кое място е станал инцидентът и при една несъобразена скорост и времето е лошо – прахът по пътя заедно с дъжда, както и лошата маркировка – всичко това може да е спомогнало за трагедията”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” експертът по пътна безопасност Йонко Иванов.

 

 

По думите му има смачкана мантинела по продължение на 50 метра е била смачкана. „Това означава, че автобусът не може да се запали по време на движение. Ако това е станало то шофьорът е можел да реагира и да даде указания на хората в превозното средство. За мен това означава, че става дума или за техническа неизправност или грешка на водача плюс лошите метеорологични условия. Вероятно може да има и някакъв здравословен проблем на водача. Тези автобуси трябва да пътуват с двама водачи на такъв дълъг път”, подчерта Иванов.

Повече гледайте във видеата.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.