Той е открит на 40 км от село Сърница

Близо 200 барети, жандармерия и полицаи - на хайка край Хасково! Причината - мъж на 55 години стрелял със самоделна пушка по съсед, а после се скрил в гората. Районът беше отцепен, а от София бяха извикани командосите от отряда за борба с тероризма. На място край хасковоското село Сърница отиде и главният секретар на МВР. Стрелецът беше заловен на 40 километра от мястото на инцидента.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Вчера малко преди 19.00 ч. животните на Бейсим влезли в двора на съседите. Последвал скандал и стрелба.

„Има една жена, която е пострадала и е с порезни рани. По данните, които имаме, мъжът е нападнат и в последствие е използвал ножа, за да я нарани и по-късно е произвел няколко изстрела”, заяви Вецислав Кирчев, директор ОД на МВР-Хасково.

 

 

Всъщност спорът със съседите не е нов, а според братът на задържания той е действал при самоотбрана.

„Били са го. Първо те са започнали и тогава вече и той”, разказа Юсеин Салим.

След стрелбата Бейсим избягал в гората, а по-късно отново стрелял, когато полицаите го открили. Затова близо 200 униформени и спецчасти започнали издирването.

В него се включи и местната ловна дружинка. Според тях Бейсим познава прекрасно района.

През целия ден село Сърница остана отцепено от униформените. Следобед се стигна и до развръзката, когато издирваният мъж нападнал овчар на километри на юг в Кърджалийско.

„В крайна сметка е заплашил с оръжие местния жител. Въпросният подава сигнал до колеги и лицето е установено и задържано. При задържането е оказал съпротива, но е задържан на място”, обясни Тодоров.

При ареста Бейсим се е наранил и затова е откаран в болница. Край дома му започнаха претъсвания.

„Ще се преценява дали обвинението ще прерасне в по-тежко - опит за убийство”, заяви районният прокурор Румен Сираков.

Вече са назначени експертизи, които да установят вида на незаконните оръжия.

Издирват тежковъоръжен мъж в Хасковско (СНИМКА)

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.