Христо Петров от ПП обяви, че е получавал заплахи

Избирането на новото правителство премина през дълга дискусия в парламента и множество критики от новата опозиция в лицето на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Отговориха им участниците в новата управляваща коалиция. Депутатът от „Продължаваме Промяната” Христо Петров, обаче, хвърли бомба в пленарната зала, като обяви, че е бил заплашван, заради избора си да стане депутат.  Извънредното заседание започна с тежко признание. Христо Петров прикова вниманието още с първото си изказване от парламентарната трибуна.

„Ако продължа да подкрепям Асен Василев и Кирил Петков ще загубя най-ценното нещо, което имам. Хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че това е може би най-силната мотивация. Аз съм нормален човек и изпитвам страх”, заяви Христо Петров, депутат от „Продължаваме Промяната”.

ПРЕДАВАНЕ НА ВЛАСТТА: Кабинетът „Петков” пое управлението

Темата се пренесе и кулоарите. „Чух изказването на Петров. Не съм запознат. Наблюдаващ прокурор да прецени дали ще се самосезира”, заяви главният прокурор Иван Гешев. „

„Всеки, който е необходимо да бъде уведомен, е уведомен”, посочи Петров.

„Не знам за това. И мен ме заплашваха. Питайте ГЕРБ”, каза вътрешният министър Бойко Рашков.

ГЕРБ пресякоха пътя на новата власт като атакуваха и президента.”Вашите 2 служебни кабинета сътвориха безпрецедентен хаос на обществения  живот”, посочи Десислава Атанасова, ГЕРБ.

Президентът Румен Радев им отговори от кулоарите. „Всичко, което чух като нападки от трибуната към мен, е отличен атестат за работата на служебното правителство”.

НОВАТА ВЛАСТ: НС одобри кабинета "Петков"

След ГЕРБ, от ДПС и „Възраждане” също обясниха защо гласуват против.

„Народът поиска промяна – истинска, а не подмяна”, заяви Мустафа Карадайъ, ДПС.

„Кога се е случвало изцяло публични преговори за правителство - пред камери и пред цялото общество”, посочи Стоил Стоилов, ПП.

„Няма как по никакъв начин да ни накарат да подкрепим това правителство”, заяви Костадин Костадинов, „Възраждане”.

И дойде ред за слова в подкрепа на новата власт. „Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на 5-годишни усилия за промяна на модела на ГЕРБ”, заяви Корнелия Нинова, БСП.

Трифонов: Аз подписах споразумението, не съм участвал в пазарлъци

„Този кабинет заслужава да бъде подкрепен. Това е най-добрият шанс”, посочи Христо Иванов, „Демократична България” .

„Ще направим така, че да не се срамуват българските граждани от нас”, заяви Виктория Василева, ИТН.

„В основата на тази коалиция стои дълбока антикорупционна програма”, каза и Асен Василев, ПП.

От трибуната имаше и футболна реторика.  „В момента „А” отборът по-скоро прилича на "Ужас" от село Мърчаево”, заяви Любен Дилов – син.

След еуфорията и напрежението днес, и табелките в кулоарите не издържаха и започнаха да падат.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.