Един човек е загинал при инцидента

Пожар обхвана четири къщи в Търговище. Сигналът за инцидента е подаден малко след 10 часа днес. При инцидента има една жертва. 89-годишен мъж е изгорял в пламналите постройки- две къщи и две стопански постройки. Поне седем души са били изведени от сградите. Пожарникарите успели да изведат и 82-годишна жена, тя е в добро здравословно състояние. Съпругът й обаче е загинал.

 

 

„Първата ми мисъл беше да извадя баща си. Счупих прозореца, защото от пламъците беше невъзможно да вляза и бях обгорен. Отидох към другия прозорец, но това само разпали пожара още по-силно. За съжаление баща ми изгоря”, разказва един от потърпевшите Юнал Чалъков.

Повече от четири часа пожарните екипи се бориха с пламъците. На терен са екипи на пожарните в Търговище и Омуртаг. Към момента е спряно електрозахранването в квартал ""Малчо Малчев". Изгорелите сгради са застраховани, но тепърва ще започнат огледи и разчистване на мястото.

Причините за пожара все още не са ясни. По неофициална информация предпазителите на вътрешната електроразпределителна мрежа в къщите не са издържали на напрежението.

"Утре допълнително ще започнем описване на щетите за отпускането на еднократна финансоа помощ, колкото и малка да тя. Трябва да се помогне на хората", обясни областният управител Станимир Парашкевов.

За последните пет дни областта регистрира втора жертва. Преди седмица в съседно село при пораж изгоря 94-годишна жена. 

 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.