Премиерът направи обръщение към народа

„Не трябва да ни е страх от ваксинацията срещу COVID-19". Това заяви във видеообръщение във Facebook премиерът Кирил Петков. Той беше категоричен, че, докато заема поста на министър-председател – имунизацията няма да е задължителна.

„Всички искаме децата ни да ходят на училище. Всички искаме бизнесите ни да работят свободно и да няма лични ограничения като зеления сертификат. Факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19. Изборът на всеки един от нас е свободен, но и всеки един от нас носи своята отговорност“, коментира Петков.

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификат

5000 легла в болниците са заети със заразени с коронавирус. Само вчера броят на новите случаи е 5500, припомни премиерът. 

„Единственият начин да ограничим щетите от пандемията е чрез ваксинация. Добрата новина е, че за последните три дни 100 000 българи избраха да се имунизират. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно ваксинирани", обясни Петков.

Министър-председателят подчерта, че ако достигнем 75% ваксинирано население, ще успеем да запазим икономиката, ще успеем да гарантираме нормално образование на децата си и най-важното – няма да сме свидетели на пациенти по стълбите на болниците.

Дават 75 лева на всеки пенсионер, решил да се ваксинира

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.