Тази година най-престижните филмови отличия ще се завърнат в театър "Долби" в Холивуд

Наградите "Оскар", присъждани от американската Академия за кинематографично изкуство и наука възвръщат блясъка си тази година. За първи път от 4 години насам церемонията ще има водещ.

Докато редица събития и награди бяха отложени заради увеличаването на случаите на Ковид-19, от Ей Би Си съобщават, че че церемонията по връчване на Оскарите ще се проведе по план и ще има водещ.

Холивудските звезди, които бойкотираха „Оскарите” (ГАЛЕРИЯ)

Рейтингът на телевизионното предаване бележи спад през последните години. Миналогодишното събитие беше проследено от рекордно нисък брой зрители - 10,4 милиона, след като през 2020 г. привлече пред екрана 23,6 милиона души. За последен път церемонията за наградите "Оскар" имаше домакин през 2018 г., когато за втора поредна година задачата беше поверена на комика и водещ на късно токшоу Джими Кимъл. Преди наградното шоу са водили Крис Рок, Елън де Дженерис, Били Кристъл, Упи Голдбърг.

Как и кога ще бъдат връчени наградите Оскар и БАФТА през 2022 г.? (ВИДЕО)

ABC съобщи също, че тази година "Оскар"-ите ще се завърнат в дългогодишния си дом театър "Долби" в Холивуд. Миналата година заради коронавирусната пандемия водещите киноотличия бяха раздадени в присъствието на малък брой номинирани и гости на гара "Юниън" в центъра на Лос Анджелис. Церемонията се състоя в края на април.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.