Коментират журналистът Павел Владимиров и криминалният психолог Тодор Тодоров

България още не може да се отърси от новината за една ужасяваща смърт. Заря на радост за раждането на бебе доведе до убийството на млад мъж. Трагедията се разигра на 9 януари. Малко след 22:00 часа Илиян и негови приятели празнуват раждането на дете. Излизат на игрището и изстрелват фойерверки. 

Заради тази една минута се стига до убийство. За престъплението е заподозрян  Денис Ал Газзи - мъж на 23 години, който живее в блок до игрището.  Причината била, че се ядосал на шума.

Заподозреният за убийството веднага изчезва. Два дни полицията го търси. На 11 януари той сам се предава. А в петък обвиняемият се изправи пред съда. На влизане в съдебната зала 23-годишният Денис Ал Газзи запази мълчание. 

Съдът остави в ареста обвинения за убийството в „Люлин" (СНИМКИ)

Вътре в съдебната зала обаче стана ясно какво са разказали свидетели. А именно, че когато на 9 януари Денис отишъл при Илиян и приятелите му, бил ядосан и крещял, че ще избие всички. Тогава се стигнало до спречкване. 23-годишният мъж извадил нож и намушкал Илиян в шията, след което избягал.  Пред съда Денис каза, че е действал при самозащита. Твърдение, което свидетели и обвинение отричат. 

„Кто излязат експертизите, ще се разбере коя от двете тези е по-добра”, заяви адвокатът на Денис - Мирослав Христов.

В съдебната зала Денис каза и, че не се е укривал, а се притеснявал за живота си. И искал „нещата да утихнат и тогава да се предаде в полицията”. 

23-годишният мъж  е осъждан за наркотици, като в момента е в изпитателен срок. А според съда има  данни за други агресивни прояви от страна на Денис. 

За това, че и преди е бил агресивен, твърдят и в социалните мрежи. Където се появиха видеа, на които се твърди, че е  именно обвиняемият. 

Засега Денис остава в ареста. Решението не е окончателно. Ако бъде признат за виновен, може да влезе в затвора за до 20 години.

Журналистът Павел Владимиров е познавал жертвата – Илиян. Двамата са членували във фенклуба на „Ювентус” в България.  

„Всичко правеше със сърце и душа и се дразнеше на онези, които не го правиха”, разказа Павел Владимиров. „Сближихме се след едно пътуване за „Копа Италия”. Той беше организирал пътуването”, разказа още журналистът. „Беше емоционален, обичаше квартала си”, разказва още Павел Владимиров.

„От това, което разбрах за извършителя на престъплението, това е един закономерен път, през който бавно и закономерно стигаш до финала на тази насока, в която си започнал да се развиваш. Явно години не е получавал санкции за поведението си, за нещата, които прави. Вероятно е получил усещане за безнаказаност. Ако прибавим към това и наркотици, нещата стават непредсказуеми като поведение и предсказуеми за това какво може да се случи”, заяви Тодор Тодоров, криминален психолог.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.