Фамилията има нужда от дрехи и средства

Пожар остави без дом посред зима семейство с три деца на улицата. Огнената стихия унищожила къщата им в пловдивското село Калековец. По чудо при инцидента няма жертви и пострадали, но фамилията няма къде да се подслони, няма дрехи, няма и средства.

Пожар в жилищен блок в Търговище

Пожарът тръгнал от комина. Бързо обхванал покрива и за минути погълнал цялата къща. По това време вътре били майката, бащата, една от децата и дядото. Всички успели да се спасят, но останали само с дрехите на гърба си- цялата покъщнина изгоряла. Трите деца – момчета са на 11, 12 и 14-години.

„Аз работя като чистачка. Мъжът ми е автомонтьор и няма средства, за да се справим. На първо време имаме нужда от дрехи, обувки и учебници за децата”, споделя Теодора.

Пожар горя в хотелски комплекс в Банско (ВИДЕО)

От фирмата, в която работи мъжът в семейството, са обещали, че ще осигурят фургон, в който временно то ще може да се приюти. Кметът на селото каза, че още днес ще се вземе решение за подпомагане на семейството.  

„Успяхме да съберем малко дрехи, но за съжаление те не са достатъчни. Отправям апел, който може да дари дрехи, тетрадки и да закупи учебници на децата – да го направи”, каза Теодор, който е стартирал кампания за набиране на средства.

Желаещите да помогнат могат да го направят като се свържат с Теодора Гюрова на телефон 0876706663 или дарят пари по следната сметка: 

IBAN: BG28STSA93000028721965

БАНКА ДСК

Титуляр: Теодора Кирилова Гюрова

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.