Сняг вали на много места в страната

Две катастрофи затрудняват движението по пътя София-Варна във Великотърновско. Едната от тях е станала в района на разклона за село Добромирка. Пътят там е затворен за движение. Произшествието е на територията на ОДМВР-Габрово, но екипи на „Пътна полиция”-Велико Търново оказват съдействие и пренасочват леките автомобили, пътуващи в посока София по обходен маршрут през село Пушево. Товарните изчакват на място. 

Снимка: Мартин Георгиев, NOVA

Катастрофа е станала и в района на село Моравица. Ударили са се лек автомобил и бус. Двамата водачи са откарани за преглед във великотърновската болница. Екипи на РУ-Стражица регулират движението по пътя за Варна.

Пътен инцидент е станал и на прохода "Предела". Шофьор на камион е загубил контрол над превозното средство тази сутрин и се заби в мантинелата край пътя. Най-вероятната причина е хлъзгавият участък.

Тир и циментовоз се удариха в Ришкия проход

Сняг вали в цялата област. Пътищата са проходими при зимни условия. Към момента няма затворени участъци или въведени ограничения. От „Пътна полиция” призовават водачите да шофират с повишено внимание и да се съобразяват с пътни и метеорологични условия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.