Губернаторът на Венето е недоволен от наложената мярка за неотклонение

Пуснаха под домашен арест 61-годишния българин, убил две жени при тежка катастрофа на магистрала в Италия, пише ilgazzettino.it. Мъжът избяга от местопроизшествието и беше арестуван часове по-късно в дома му. След това беше установено, че е шофирал пиян.

Българинът, причинил катастрофа с жертви в Италия, бил пиян (ВИДЕО)

Българин причини тежка катастрофа в Италия, има жертви и ранени деца (СНИМКА)

Мярката за неотлконение предизвика недоволството на губернатора на италианския регион Венето Лука Дзая.

„Зачитайки автономията на съдебната власт”, Дзая заяви: „Бих искал да коментирам решението на съда да не приеме искането на прокуратурата за задържане под стража на лицето, което блъсна и уби две млади жени от Венето при много тежък инцидент. Отсъденият домашен арест повдига много въпроси. Това са въпроси, които възникват от човешка гледна точка - както в семейството, така и в обществото. Такива, които силно усетих в разговора си с бащата на една от загиналите жени. Тази ужасна трагедия става още по-тежка заради факта, че не е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, добавя Дзая. По думите му семействата на загиналите са очаквали по-голяма строгост на закона.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Георги Генов