Детето е откарано в близката болница без дишане

Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на училище „Васил Петлешков”, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла вчера около 14 часа. Той се отзовал незабавно, за да помогне на припадналото дете, като междувременно позвънява и на телефон 112, разказват колеги на инсп. Гвоздев.

Всичко се случва в коридора на пловдивското училище “Васил Петлешков“. Докато играят в междучасието на едно от децата в първи клас му прилошава. Първа се намесва класната ръководителка.

Наградиха Исус от Айтос, който намери и върна портмоне с пари (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Тя е реагирала първа. Дърпа един стол и слага детето да седне на стола. Веднага е информирана медицинската сестра, оказва му първа помощ”, разказва зам.-директорът на ОУ “Васил Петлешков“- Пловдив Йорданка Начева. 

 Докато учителката звънни на телефон 112, състоянието на детето се влошава.

“На детето му прилошава повече. Сестрата го взима на ръце и тръгва отпред пред сградата, за да посрещне линейката”, разказва още Начева.

7-годишно дете с грип е в болница с мозъчен оток

В това време по случайност в училището е старши инспектор Илиян Гвоздев. Двамата му синове учат в същото училище и имал среща с директорката.

“Видях, че срещу мен бяга, може би, началната учителка на първи клас, която беше доста притеснена и поиска помощ от мен, тъй като едно от децата е било в безпомощно състояние. Прецених, че състоянието му не позволяваше да чакаме и взех детето на ръце”, обяснява старши инспектор Гвоздев.

Качва го на служебния автомобил. И заедно с медицинската сестра го карат в близката болница, която е на метри от сградата на училището.

 Докато пътуват включва полицейските сирени и предупреждава дежурните лекари в Спешното отделение.

Гръцки лекари успешно пришиха откъсната ръка на дете

Лекарите обясниха, че детето е пристигнало в коматозно състояние. 

“Значително по-бързо е станало, тъй като на минутата човекът го е взел и докарал при нас. Все пак минута-две три щяха да са повече. Сега детето е в добро състояние”, поясни д-р Кирил Атлиев, началник на „Спешно отделение“ УМБАЛ “Св.Георги“- Пловдив.

От училището изпратиха благодарствено писмо до дирекцията на пловдивската полиция.

Полицейският инспектор, който от 15-години работи в МВР, не за първи път помага, но споделя, че не се определя като герой.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.