Как точно предстоящата визита на министъра на отбраната на САЩ ще помогне за националната сигурност, пита той

"Как точно предстоящата визита на министъра на отбраната на САЩ ще помогне за националната сигурност и за запазване на българския интерес? Съюзниците ни ни водят към военен конфликт, в който нямаме роля. Заплашват да ни превърнат във фронтова линия. Дойде време за преосноваване на Българската държава, с грижа за българите". Това каза с декларация от трибуната на НС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

По думите му отбраната на страната ни се предоставя в ръцете на чужди войски и генерали. "Какво става с чертежите на самолети, които ГЕРБ закупи за 2 млрд. лева, и защо договорът за F-16 е засекретен по искане на американската страна? Трябва да се напомни, че САЩ не плаща наем за американските бази у нас. Чуждите бази трябва да се изтеглят от България", заяви той. 

Спорeд него базите не са на НАТО, а на САЩ. "Нужно е укрепване на армията. България не е нито НАТО, нито ЕС. Съюзите са временни явления", смята Костадинов.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.