В област Стара Загора вече има настанени над 30 човека

Още в първите дни на войната украинката Елена от Мариупол и семейството й намират убежище в Стара Загора. "Ние сме две семейства с малки деца на 4 и 5 години. Когато дойдохме потърсих помощ във Фейсбук и с нас се свърза Янко и г-н Стоименов, който ни предостави дома си. Това са изключително добри хора, които ни помогнаха в този сложен и тежък момент", разкрива тя.

Янко е координатор за града и областта и споделя, че вече има настанени над 30 човека от Украйна. "Елена и близките й са настанени безвъзмездно в дома на лекарите Стоименови. Ще им бъде открита банкова сметка, където да получават средствата си", 

По думите на Елена до войната семейството е живеело прекрасно. "Разрушени са домовете на мои приятели, майки с деца. Те стоят в подземията на домовете си и пишат, че това е кошмар. Пращат снимки на случващото се. Обстрелват всичко. Градът е сринат", споделя Елена.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.