Линейката-мобилен консултативен и реанимационен кабинет обикаля България

Мнозина лекари помагат на хора в нужда, извън професионалните им задължения. Ще говорим за инфарктите и за сърдечната недостатъчност. Доц. д-р Светлин Цонев, който е кардиолог и ангиолог е подел кампания за безплатни прегледи.

По думите му благотворителността е нещо естествено в медицината. "Добрият пример не е за показност, а е нещо заразно. Той и негови колеги вече четвърта година работят по проект, който цели и в най-отделечените места да достига медицинска помощ. "Стремежът да се помага, дори не чисто професионално, а човешки. Добротата не бива да е еднократен акт", смята той. И допълва, че идеята да се закупи линейка се ражда от лош пример.

"Имаше дете, изпаднало в нужда, трябваше да бъде транспортирано. Оказа се, че няма свободна линейка. Тогава закупихме и оборудвахме линейката-мобилен консултативен и реанимационен кабинет. Имаме цялата апаратура за екстремни ситуации. 

Според него предстоят нови безплатни прегледи, а все повече колеги се присъединяват към него.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.