Премиерът инспектира интерконектора

Физическата инфраструктура вече е налице. Това означава, че сме напреднали много - за последните три месеца е направено повече, отколкото за последната година. През юни ще бъде крайната дата за финализирането на проекта. Това каза премиерът Кирил Петков, който инспектира интерконектора край Комотини.

„Всички тръби са сложени. Надявам се, че ако се завърши в края на юни, през септември да върви азерски газ. Яд ме е, че тази зима цената на газа беше толкова висока поради факта, че проектът не беше завършен”, подчерта министър-председателят.

Относно преговорите с „Газпром” премиерът посочи, че трябва да сме готови за всякакъв сценарий, включително за такъв, при който нямаме доставки оттам. „Ако нещата се оправят, няма война и може да се преговаря, газът от „Газпром” ще бъде част от нашия микс. Съвсем различно е да преговаряш с една страна, когато имаш опции”, категоричен е Петков.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.