От ГЕРБ-СДС пак поискаха нови избори

Опозицията пак атакува властта.  ГЕРБ-СДС и ДПС излязоха с остри декларации от парламентарната трибуна, с които обвиниха правителството, че не се справя с кризите, пред които е изправена страната - високите цени, инфлацията, позицията на България за войната в Украйна.

От ГЕРБ-СДС пак поискаха нови избори. А от ДПС призоваха за спешен план за справяне с кризите.

„Днес България е по-бедна, по-разединена отпреди 100 дни. Българският обществен живот прилича на Кирил Петков - объркан, неспасяем и безнадежден. Ние виждаме като единствен изход от създалата се ситуация оставка на правителството, разпускане на 47-ото Народно събрание и свикване на предсрочни парламентарни избори”, заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

„Управляващите действат ден за ден, без никакви мерки. Призоваваме правителството да разработи план с мерки за преодоляване на кризите, като се търси надпартиен консенсус”, заяви Джевдет Чакъров от ДПС.

призоваваме правителството да разработи план с мерки за преодоляване на кризите, като се търси надпартиен консенсус. 

„100 дни управление, 100 кризи, 100 стъпки към промяна. Промяната е дългоочаквана и спешна, но тя изисква време. Време, в което вярваме, че ще ни даде. Всички решения се взимат прозрачно и при нулева толерантност към корупцията", обясни Цветелина Заркин от „Продължаваме промяната“  

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.