Десетки творци с благотворителен концерт, обединени за мир

Войната в Украйна събра десетки творци на едно място, те са обединени в подкрепата си за Украйна на площад "Батенберг" в центъра на София. Всички те безвъзмездно се включват в благотворителен концерт, който изразяват отношението си към случващото се. Ще се събират и средства за пострадалите от войната.

Катерина Божинска е певица от Украйна, дошла от Киев. Тя изрази благодарност към всички българи за подкрепата.

"Ние ритаме срещу ръжена постоянно, сега ръжена е на изток, това е агресията на Русия. Ние сме за мир и свобода в Украйна", заяви и музикантът Васко Кръпката.

"Злото се храни от безразличието. За това сме тук всъщност, за да покажем сърце и отношение, за да останем от страната на човешкото", подчерта писателят Георги Господинов.

"Говорим в момента за добро и зло. Зло е да нахлуеш в чужда държава с танкове и ракети и да убиваш невинни хора", каза и писателят Захари Карабашлиев.

Той е един от организаторите на концерта. Карабашлиев призова от ефира на "На Фокус" за спиране на агресията, за да могат всички бежанци да се върнат там, където искат - в родината си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.