Сред участниците в групата е и лорд Себастиан Коу, президент на Световната атлетика

Големите звезди на тениса Серина Уилямс и Формула 1 Люис Хамилтън ще дадат по 10 милиона паунда на консорциум, който иска да закупи Челси. Начело на консорциума е бившият президент на Ливърпул и Бритиш Еъруейс сър Мартин Броутън, който е организирал група от инвеститори, които да поемат контролния пакет на акции на "сините".

Сред участниците в групата е и лорд Себастиан Коу, президент на Световната атлетика. Уилямс и Хамилтън ще бъдат включени в консорциума заради своя опит в изграждането на световен спортен имидж. Консорциумът ще бъде подкрепен и от американските милиардери Джош Харис и Дейв Блицър, които най-вероятно ще имат най-голямо влияние в управлението на клуба, ако сделката се осъществи.

Висшата лига отстрани Абрамович като директор на „Челси"

Редица инвеститори изразиха желание да купят Челси, след като настоящият собственик на английския гранд Роман Абрамович бе санкциониран от британското правителство заради руската военна инвазия в Украйна. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС