Разговор с доц. д-р Георги Попиванов и акад. Владимир Овчаров

На прага на най-светлия християнски празник Възкресение Христово виждаме къде се срещат вярата и медицината, където се случват чудесата и става изцелението.

Военен лекар, отличен хирург и духовен човек - това е подполковник доц. д-р Георги Попиванов. Свещенничеството има традиции в рода му - баща му и негови чичовци са били духовни служители.

Хирургът заяви в "Пулс" по NOVA NEWS, че Възкресение Христово и празникът на празниците и основата на християнската вяра.

Д-р Попиванов е и иподякон, синът му също е иподякон. Лекарят служи от три години в храм "Рждество Христово" в квартал "Младост" в София.

Той споделя, че преди да влезе в операция се моли и според много много хора го правят.

Академик Владимир Овчаров от катедрата по анатомия в Медицински университет - София заяви, че съществуват изследвания, които показват, че пациенти, претърпели сърдечни операции и са силно вярващи и религиозни, се възстановяват три пъти по-добре от другите пациенти.

Друго изследване сред над 2000 възрастни хора сочи, че тези, които ходят редовно на църква, са в много по-добро здравословно състояние от тези, които въобще или рядко посещават храмовете.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.