Това заяви в студиото на “Здравей, България” зам. - председателят на Комисия по отбраната и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев

“Позицията на правителството на Кирил Петков е като лешояд над украинското страдание. Това заяви в студиото на “Здравей, България” зам.-председателят на Комисия по отбраната и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев. 

“Българското правителство предразполага сключването на сделки за продажба на оръжия, но не и за доставяне. Вместо да доставяме оръжия безвъзмездно, ние го правим за пари и то под масата”, каза Гаджев като даде пример със сделка за 600 000 гранати за гранатомет, “които са изнесени от българска компания за полска компания, с украински самолет до украинската граница”.

“Ние ще подкрепим предложение за военна помощ, въпреки че не всички избиратели на ГЕРБ са съгласни с това”, каза още Гаджев.

Според него предложението на премиера Кирил Петков за откриване на публична кампания за набиране на средства, с които да се закупят боеприпаси за Украйна е “лицемерно”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.