Кирил Петков обясни, че нямат готови имена за четирите министерства

Втори министър от общо четиримата на „Има такъв народ” депозира оставката си. Това е Радостин Василев, който беше начело на спортното ведомство. Преди него това направи  Гроздан Караджов.

Ден след като обяви, че ще подаде оставката си, спортният министър Радостин Василев се появи в Народното събрание. Той обясни, че документът, с който доброволно освобождава поста си, вече е депозиран в деловодството на парламента. И се надява отново да влезе в сградата, но като депутат.

Радостин Василев подаде оставка като министър

Така остават двама министри от „Има такъв народ”, които още не са подали оставките си. Външният - Теодора Генчовска продължава да е на посещение в Солун до събота, а енергийният - Александър Николов днес трябваше да се прибере от Азербайджан. Гроздан Караджов обясни, че не знае докога ще остане начело на регионалното министерство и на поста вицепремиер. „Конституцията повелява да работя, докато друг човек не бъде избран на моето място”, обясни Караджов.

Кои оставки на министри от ИТН вече са факт

Засега не се бърза с разглеждането на оставките. Още в сряда Кирил Петков обясни, че нямат готови имена за четирите министерства. Вицепремиерът Борислав Сандов също потвърди, че в близко бъдеще работата с колегите му в оставка ще продължи. „Ние работим с екипите на всички министерства, с които имаме съвместна дейност. Нашият екип работи по плана, който имаме, по програмата, по актуалните въпроси. Колкото до политическото решение, то трябва да се вземе от всички участници в коалиционното споразумение”, категоричен е министърът на околната среда и водите.

Засега не е ясно и дали ще има коалиционен съвет, на който да се обсъдят рокадите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.