Слави Трифонов обяви - партньорство с „Продължаваме Промяната” вече е невъзможно

Пореден епизод от политическата криза у нас, предизвикана от четирите министерски оставки. Пет дни след разпада на управляващата коалиция, лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов бе категоричен - няма път назад и партньорство с „Продължаваме Промяната“ вече е невъзможно.

„Тези хора не стават да се занимават с управление на държава. Те трябва да стоят далеч от властта, максимално далеч и максимално дълго време”, каза той.

В интервю за Дарик Радио Трифонов отново обясни, че партията му си е тръгнала от властта заради преговорите с Република Северна Македония, парите в държавната хазна и диалога в коалицията.

„Слави Трифонов реши, че ИТН повече няма да бъде унижавана в тази коалиция. ПП управлява като ГЕРБ, те са същите”, смята лидерът на „Има такъв народ”.

Началникът на кабинета отвърна на думите му.

„Мисля, че г-н Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция”, каза Лена Бориславова.

Бориславова: Петков е най-диалогичният човек, който спояваше коалицията

Така на масата все още стоят въпросите – какъв е изходът от политическата криза. При кабинет на малцинството, Трифонов е убеден, че депутатите му няма да дадат подкрепа.

„Депутатите на ИТН са почтени и лоялни. Няма да постъпят предателски”, каза той.

Трифонов за ПП: Тези хора не стават за управление на държава

Вариантът за нови избори не се харесва на БСП, стана ясно след неделно заседание на висшето ръководство на партията.

„Държавата не трябва да бъде хвърлена за пореден път в хаос”, заяви Филип Попов.

Заради това и на „Позитано“ 20 се появи друга опция  - ново правителство, с нов премиер, в рамките на това Народно събрание.

„Този политик, който успее да събере почти всички политически сили за определен период от време, ще спечели”, каза Драгомир Стойнев от БСП.

Така социалистите ще започнат преговори с „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ за управление на страната до края на година. Следващата седмица ще бъде решаваща за властта и заради внесената в парламента актуализация на бюджета.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.