Тепърва прокуратурата ще установява кой ще понесе вината

15-годишен седна зад волана и блъсна жена в Кърджали. Инцидентът се случва в индустриалната зона на града. 83-годишната жертва се е прибирала от своята градина около 21:30 ч. Тогава върху нея връхлита автомобилът, шофиран от неправоспособното момче. Няколко часа по-късно пострадалата издъхва в болницата.

15-годишен блъсна и уби възрастна жена

Оказва се, че това не е първият такъв случай, в който хората наоколо са забелязвали същия тийнейджър, а и не само него - да шофират автомобил. Сигнали за това в полицията няма. Тепърва прокуратурата ще установява кой ще понесе вината. Назначена е и психиатрична експертиза на младежа.

„Автомобилът е бил оставен на съхранение на пълнолетен член от домакинството, където е живеел непълнолетният. Той го е взел. Разпитани са пътувалите в автомобила - двама души, както и собственика на колата”, посочи окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Изпратено е писмо до социалните служби, които да преценят дали непълнолетният не се води дете в риск и дали родителите му са се грижили за него, както трябва.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.