Вижте коментарите на проф. Росен Стоянов и Христо Панчугов

Служебният кабинет показа вече видимия сблъсък между Румен Радев и Корнелия Нинова. Това подчертаха политолозите Христо Панчугов и проф. Росен Стоянов в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

„Случи се онова, което бе логично, поне според мен, а именно, че Радев даде мандат на БСП не заради ръководството на тази партия, а заради нейните избиратели. И фактът, че впоследствие в служебния кабинет постави хора, които са, меко казано, в противоречие с ръководството на БСП, може би доказва едно такова твърдение”, посочи Стоянов. Според него това не е реваншизъм, а послание и демонстрация кой е в силна позиция към днешна дата.  

Извън сблъсъка между Нинова и Радев Христо Панчугов коментира служебния кабинет така: „Не знам дали ще има ревизия, но се опасявам, че ще станем свидетели на доста опити за политически скандали”. По думите му причината е да се дискредитира предишното управление.

Панчугов посочи още, че подготовката на изборите, каквато е и основната задача на служебното правителство, като че ли остава на заден план.

А Стоянов допълни картината за предстоящия вот със специфичен поглед към разделението на властите, на чийто фон той ще се проведе: ”Служебното правителство трябва да организира изборите. Областните управители са назначени от предишния кабинет власт, а именно ПП и коалиция. Местната власт пък е почти изцяло в ръцете на ГЕРБ. Особено интересна ситуация, която ще предпостави доста колизии - локални или с малко по-голям мащаб”.

Политолозите направиха и прогнози за предизборната кампания и следващия парламент.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

 Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.