728 са вече жертвите на мусонните дъждове

Смъртоносните наводнения, обхванали Пакистан, спряха движението в югозападната провинция Белуджистан, оставяйки пътниците блокирани в засегнатите региони. Националната магистрала, свързваща столицата на провинцията Кета и най-големия град в страната Карачи, е затворена от миналата седмица. Железопътният транспорт също е спрян, блокирайки много пътници на жп гара в Кета. 

Двама души загинаха след срутване на мост в Индия (ВИДЕО)

"Всички национални пътища са затворени в момента и пътниците са изключително притеснени. Сега сме на жп гара Кета. Взехме влака рано сутринта оттук, само за да бъдем върнати на същото място два часа по-късно", каза Акбар Али, блокиран пътник.

"Толкова сме притеснени от това. Някои от нас загубиха къщи, добитък, зърно. Някои загубиха всичко. Не можете дори да си представите как се живее тук в подобна ситуация", каза местен жител.

Стотици евакуирани заради мащабни наводнения в Нова Зеландия (ВИДЕО)

Националният орган за управление на бедствия съобщи, че общият брой на загиналите в Пакистан от тазгодишните мусонни дъждове от средата на юни е достигнал 728, включително 156 жени и 263 деца, заедно с 1291 ранени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Мартин Николов