Остава ли изгодно приготвянето на зимнина?

На фона на растящите цени на храните все по-често се питаме остава ли изгодно приготвянето на зимнина. Днес в благоевградското село Логодаж се провежда Първият фестивал на лютеницата. Местни майстори показаха как се приготвя тази традиционна българска храна. 

Празникът започна от рано сутринта, когато край огнищата започна подготовката за приготвянето на лютеницата.

„Това е първият по рода си фестивал на логодажката лютеница. От вчера насам от село Логодаж до Звегор в Северна Македония всичко мирише на печени чушки. Днес очакваме да има много гости, като всеки един може да дегустира лютеницата”, сподели организаторът на събитието Дафинка Бойчева.
 

Повече гледайте във видеото.

Яйцата у нас са поскъпнали с 30% за година

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.