Политикът коментира корупцията, „Газпром” и притеснява ли се ПП от проверки

Според  Никола Минчев от „Продължаваме промяната”, корупцията е доста наболяла тема в България. „Затова не е изненадващо често да бъде тема на разговори. В управляващата коалиция ние успяхме да се обединим в съвместни действия срещу корупцията”. Това каза той в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„В момента газ от „Газпром”, въобще към цяла Европа, почти не тече. Що се касае до природния газ, има две условия, които са жизненоважни за България. Едното е цената, другото е надеждността на доставките. Въпросът с „Газпром” е, че нито цената, нито надеждността говорят, че имаме интерес да преговаряме с тях”, каза Минчев.

Ивайло Калфин: Преговорите с „Газпром” няма да доведат до потичане на евтин газ към България

Във връзка с подаден сигнал от ГЕРБ към ДАНС за закупуването на руски газ от дъщерно дружество на „Газпром”, което ПП са направили, Минчев коментира: „Нито се притесняваме от проверка, нито се притесняваме от ревизия. Защото знаем, че това, което сме свършили, е законно и в интерес на страната. Прави ми впечатление, че прокуратурата е много активна по едни сигнали, в случая- които идват от народни представители от ГЕРБ, докато по други казуси проявява обичайното си безхаберие. Прокуратурата трябва да проявява еднакъв аршин към всички. Когато дойде сигнал, той трябва да се проверява без избирателност”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.