Манфред Вебер направи коментар по темата

Днес Европейският парламент трябваше да обсъди случая със задържането на председателя на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов през март. Дебатът обаче не се състоя. Лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер говори за ареста на бившия български премиер. Малка част от евродепутатите изразиха негодувание скандирайки, а председателят на Европарламента Роберта Мецола се опита да вземе думата на Вебер, като повтаряше непрекъснато „Благодаря ви! Благодаря ви!". Реакцията от залата дойде в момента, в който Вебер заяви:

„Двама независими съдии в България казаха през лятото, че задържането на опозиционен лидертам, е незаконнно. Само исках дебат за ситуацията с върховенството на закона в България, но ми беше отказано от „зелените". Не политизирайте нещата. Когато говорим за върховенството на закона, трябва независимост. И не става въпрос за политическа ориентация".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.