Петима са задържани на територията на Берковица, Благоевград и Лом

Нови арести при спецакции срещу търговия с вот, проведени край Берковица, Лом и Благоевград.

При операцията в Благоевград са задържани мъж и жена. Те изготвяли списъци с имена на хора, на които предлагали по 40 лева, за да гласуват за определен кандидат, научи NOVA. Открити са още листовка със саморъчно написани върху нея имена и ЕГН-та и 30 бр. хартиени бюлетини с оградена партия. Ива Дачева и Владислав Иванов са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

При друга акция в берковското село Бистрилица е задържан 48-годишен мъж. От имота му са иззети 2 375 лв, 7 листа с изписани срещу тях имена и цифри, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и 4 патрона. Направено е и претърсване на притежаваните от мъжа два леки автомобила. 

Други двама са задържани при акция в ломското село Василовци. Служители на РУ Лом извършили проверка на сигнал, според който служител на Община Брусарци, заплашил собственик на заведение, че ще събори изграден от него навес, ако не гласува за определена политическа партия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.