Скандал в една от секциите между членове на СИК и партийни наблюдатели

Сънародниците ни в Турция също гласуваха на предсрочния парламентарен вот. В южната ни съседка са и най-многото секции извън страната. Обичайно там изборната активност е висока, а опашките пред секциите са големи.

Само няколко часа след началото на изборния ден градусът на напрежението в секциите в Чорлу се покачи. Спорът беше сред членовете на комисиите. Обвинението - някои от тях помагат на избиратели в гласуването.

„Това са български избиратели - срещат затруднения. Очевидно не са си свършили работата тези, които трябва, за да ги образоват как се гласува с машини”, коментира наблюдателят Теодора Върбанова.  

Тази година в Турция има рекорден брой секции, заявления и наблюдатели. Още преди 7 сутринта гласоподаватели  бяха в очакване изборните секции да отворят врати и с надежди към следващия парламент.

ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Гласуваме на предсрочен парламентарен вот

Сред първите, упражнили правото си на глас, е и Назиф Сали. Детството му преминава в България, а от 25 години Чорлу е новият му дом. Въпреки това не пропуска избори. „Смятам, че това е мой граждански дълг. А и никой не ни е агитирал”, каза той.

По-голямата част от дошлите да гласуват днес избраха да упражнят вота си с декларация, а близо 20 доброволци се грижеха за попълването им.

 

 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.