Вижте какво сочат данните на „Галъп” и „Тренд”

Данните на социологическа агенция „Галъп” от паралелно преброяване при 100% изпълнение на извадката показват, че в следващия парламент влизат осем партии.

Ето как би изглеждала разбивката на местата в 48-ото Народно събрание според проучването, направено и финансирано от NOVA.

ГЕРБ-СДС ще имат 63 банки в пленарната зала. Вторите по резултат – „Продължаваме Промяната”, са с 53 депутати. 41 ще са народните представители на ДПС. Следва „Възраждане” с 27 места в НС. С 3 по-малко ще имат БСП. Парламентарната група на „Демократична България" ще разчита на 19 свои представители, а "Български възход" - на 13.

Според паралелното преброяване при 100% изпълнение на извадката на агенция „Тренд” в Народното събрание ще влязат седем партии. Победителите от ГЕРБ-СДС ще имат 66 депутатски банки, „Продължаваме Промяната” - 54, ДПС - 37, "Възраждане" - 26, БСП - 24, ДБ - 19 и "Български възход" - 14.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.