Според него Плевнелиев и Паси нямат най-харесвания образ в политическия ни живот

Интересът в началото към "Не подкрепям никого" имаше голям интерес, с времето спадна. На парламентарните избори не се брои в разпределението. Сега броят на избралите тази опция отново нарасна. Това се дължи на безсмислеността и ненужността на тези избори. Това заяви за "Твоят ден" социологът Първан Симеонов от "Галъп".

Според него от миналото лято партиите се готвят за избори и гледат да изглеждат по-малко виновни, а не искат да управляват. "Контактната група на ГЕРБ е типичното за Борисов. Сега иска да се обгради с либерали. Плевнелиев и Паси нямат най-харесвания образ в политическия ни живот", подчерта той.

По думите му в България се оформя нова полюсност. "Това е център-дясно - ГЕРБ, център-ляво - ПП, европейското ляво. Има и крайно ляво и почти маргинализирано БСП и по-крайно антируско ДБ. ПП имат и млади западно ориентирани избиратели, но имат пенсионери. Битово консервативният ГЕРБ срещу прогресивните ентусиасти от ПП. Тази структура вероятно ще остане и никой няма да надделее", прогнозира Първанов.

Повече вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.