Кои са номинираните тази година

Идеята на кампанията „Будителите, които живеят сред нас” е да накара хората да търсят светлите примери около себе си. Аменун Женева е една от номинираните през 2021 г. Занимава се с рисуване от дете. През последните 10 години работи като преподавател.

„Няма човек под слънцето, който да няма нужда от изкуство. Дали ще е под формата на литература, музика, естетическото, красивото”, разказа Аменун Женева.

„Дори такива малки примери трябва да се търсят и да се показват, за да се убедят хората, че всъщност може да не ти носи материална облага, но със сигурност ти носи познанието и признанието на общността”, обясни кметът на район „Слатина” Георги Илиев. През 2021 г. от столичния район организират малък конкурс с въпроса "Кои са тези, които будят хората, кои са тези, които ги карат да се развиват по някакъв начин?".

„Хората разпознават за свои будители професии от хуманитарния профил. Но има и такива, които помагат за подобряване на средата в квартала, детските площадки”, допълни кметът на района.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.