Шампионите спечелиха важни три точки в битката за титлата

"Лудогорец" надви "Локомотив Пд" с 3:2 като гост в последен мач от 17-ия кръг в Първа лига. Шампионите си тръгнаха от Пловдив с ценни три точки в битката за титлата, предаде БГНЕС.

Срещата започна по-добре за домакините, които откриха резултата още в 4-та минута чрез Мартин Паскалев. Четвърт час по-късно обаче Матиас Тисера изравни след асистенция на Сисиньо, а в 28-та минута отново той бе в прегръдките на съотборниците си след подаване на Аслак Фон Витри. До края на полувремето възпитаниците на Анте Шимунджа покачиха преднината си на 3:1 след точната интервенция на Каули Оливейра.

През втората част играчите на Александър Томаш намалиха резултата чрез Джовани, но до края на мача така и не успяха да избегнат поражението. За локомотивци това бе втора поредна загуба у дома след тази от ЦСКА. Отборът е четвърти с 30 точки, докато "Лудогорец" е вече на три пункта от лидера ЦСКА, с два мача по-малко от "червените".

В следващия кръг "зелените" приемат ЦСКА 1948, докато "смърфовете" ще търсят спиране на негативната серия при гостуването си на "Хебър". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.