Информацията се обработва онлайн и софтуер разкрива положителните и отрицателните страни на кандидата

Виртуалната реалност крие голям потенциал да се превърне в предпочитана среда за бизнес срещи, видеоконферентни разговори и комуникация. Забавлението отдавна не е единствената сфера, която VR устройствата могат да се развиват. Компанията Meta вече инвестира десетки милиарди долари за изграждане на нови технологии за бизнеса като метавселената, например.

Стефана Здравкова: Ние вече живеем в бъдещето

Това e само поредната стъпка, която обещава дълбока интеграция на VR в ежедневните бизнес задачи. Конвенционалните интервюта за работа също могат да преминат изцяло във виртуален формат. Актуалните подобрения в AI системите и VR технологията вече правят възможно провеждането им от компютър. 

Информацията се обработва онлайн, а софтуерът разкрива положителните и отрицателните черти на интервюирания. Все пак е нужна и известна човешка намеса за оценка на представянето на търсещия работа. Изглежда не е далеч времето, когато ще можем да кандидатстваме за работа във VR.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.