Това съобщиха за NOVA от МВР

Въоръжен грабеж в София. Рано във вторник сутринта четирима въоръжени и маскирани са нападнали инкасо автомобил в столичен мол на Околовръстното шосе в София. По информация на NOVA извършителите са избягали с кола с фалшиви украински номера. По-късно стана ясно, че разследващите са открили два опожарени автомобила в квартал „Кръстова вада”. За тях от прокуратурата уточниха, че отговарят по марка и модел на тези, с които са били грабителите.


Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова уточни, че инкасо автомобилът е превозвал в касети пари за зареждане на банкомати. Каква точно сума е имало все още се установява.

От прокуратурата предполагат, че нападателите са били запознати с маршрута на инкасото, в който пътували шофьор и охранител. Те не са пострадали сериозно.


Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев добави, че пред инкасо автомобила е застанала друга кола, препречвайки пътя му. Излезли са няколко въоръжени лица, чийто брой все още не е ясен. 

Нападателите били въоръжени с пистолети, а вероятно и с дълго оръжие. За да бъде осъществен грабежът, на охранителя в инкасо автомобила са сложени белезници. От прокуратурата предполагат, че на шофьора пък е нанесен удар.

Свидетел на това как обирджиите се измъкват от столичния мол е един от работниците в голям магазин в близост. Какво е видял - разказа пред екип на NOVA колегата му Радостин Крумов.

“Видял е патрули, полиция. Сутринта и колегите просто натовариха и тръгнаха А този инкасо автомобил не трябва да е тук. По принцип не нощува тук никога”, посочи Радостин Крумов.

 Има и записи от видеокамери, които ще бъдат анализирани подробно.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.