"Скандалът между БСП и "Възраждане" е вътрешно семеен конфликт", каза Михалев

Днес ще има променен дневен ред на комисията по външна политика в парламента. Ще се изслушват външният и военният министър, ръководителите на разузнаването на ДАР, на ДАНС.

Това каза депутатът от ДБ Стоян Михалев в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

„Като съюзник и член на Североатлантическия пакт имаме и нашите ангажименти, важно е да имаме реакция и то – навременна. Факт е, че тези събития са се случили, има починали хора в резултат на тази вероломна, агресивна война, която Русия провежда на територията на Украйна”, каза Михалев.

Той изтъкна, че неговата група са прочели декларация в пленарна зала.”

„ДБ излязохме с декларация, трябва да се прояви солидарност с полския народ. Тези хора нищо не са направили. Вчера 100 ракети са ударили украинската територия, изпратени са от Русия. Разрушава се енергийната инфраструктура на Украйна”, каза депутатът.

Относно скандала в парламента, той го определи като вътрешно семеен конфликт между „Възраждане” и БСП. „Това е борбата за избиратели, не конфликтът който интересува целия свят”, каза Михалев.

За хартиената бюлетина депутатът бе ясен: „подготвят избори, на които искат да фалшифицират резултата”.

Запитан дали ГЕРБ, БСП и ДПС могат да изхвърлят машинното гласуване, Михалев смята, че „Математически те имат това мнозинство, но дали така ще го направят. Въпросът е дали няма да се закрепи смесеното гласуване. Ние имаме предложение за преброителни центрове. Това ще елиминира фалшификациите, които се правеха на ниво РИК.”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.