Мъжът твърди, че детето му е удряно

Насилие в детска градина в Свиленград. Директорката на заведението е в болница със счупен таз след сблъсък с родител. Бащата Красимир Вучков пък твърди, че детето му е удряно. Той е с повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, го грози лишаване то свобода от 2 до 10 години, обясни наблюдаващият прокурор Стоянова.

Пострадалата директорка е оперирана в "Пирогов" и по-рано днес е изписана. "Добре съм в момента, операцията е сполучлива, но много време ще ми трябва", каза тя.

 

 

Обяснението за инцидента на Вучков е, че жената паднала сама. „Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, видях, как тя полита и пада. Чух я да казва: „Ей това ти е най-голямата грешка”, казва родителят. Той има съмнение, че счупването не е реално, защото видял, че жената се изправила.

Община Свиленград е назначила комисия, която да провери имало ли е насилие над детето в ДГ „Радост”. Според кмета Анастас Карчев комисията не е установила нередности. 

Златка Иванова работи в детската градина и е станала свидетел на сблъсъка. По думите й, след като детето не присъствало в градината в продължение на 15 дни, бащата дошъл и питал кой е инжектирал детето му. Директорката се опитала да обясни, че подобни манипулации се извършват само от личните лекари на децата, а той нанесъл удар с ръка по лицето на жената, твърди още Иванова. Вследствие на удара, жената счупила тазобедрената си става. Разказът на Златка Иванова се потвърждава и от събраните доказателства от Районна прокуратура – Хасково.

Анастасия Танева е учителката, която на 15 септември е приела 3-годишния син на Красимир Вучков в градината. Разказва, че детето било усмихнато и спокойно, нямало дори нужда от адаптация. Възпитателите в детската градина казват, че идват ан работа със страх и работят със заключени врати.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.