Депутатът коментира и проблемите с мигрантите, машинното гласуване, и машинното гласуване

Това, че „Лукойл” ще плаща данъци в България е добър знак, защото това ще са приходи в хазната”, това каза депутатът от БСП Иван Иванов в „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Договорът с „Лукойл” зависи от настоящия Министерски съвет, каза той. Цените на горивата зависят от изпълнителната власт, ако те успеят да договорят намаляване на цените ще е от полза на гражданите, поясни Иванов.

Депутатът обясни, че БСП ще зададат своите въпроси за проблема с мигрантите и българската граница на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

БСП е направила предложение за промяна в Наказателния кодекс, а именно за увеличаване на наказанията за каналджийство, каза той.

По въпроса за машинното гласуване той заяви, че наличието само на машини е създало проблем и че концепция на БСП е да дадат възможност на гражданите да имат избор как да гласуват. Намалената избирателна активност се дължи на отнемането на хартиена бюлетина, каза той.

Иванов е на мнение, че протакането на връчването на мандатите до голяма степен ще възпрепятства и преговорния процес. Неяснотата кога ще бъде връчен първият мандат не стимулира партиите да съставят кабинет, а това е изключително важно бъдещето на държавата, поясни политикът. „Безвремието не е полезно за никого”, каза той.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.