Най-голямата пързалка на Балканите отваря врати в четвъртък

От 1 януари до края на сезона деца и ученици от София безплатно ще се пързалят в Ледения парк, който отваря врати в столицата в четвъртък. В диапазона от 9 до 11 ч. най-малките любители на зимните спортове не само ще се пързалят, без да плащат такса, но и ще могат да разчитат на помощ от специалисти.

ПОДГОТОВКА ЗА КОЛЕДА: 10 коледни базара и огромен леден парк в София

„Нашата идея е да привлечем все повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Леденият парк ще заработи на 1 декември в 17.30 ч. Той е най-голямата зимна пързалка на Балканите. Изграден е от Столичната община по виенски модел. Общата му площ е 7000 кв.м., а ледената - 3600 кв.м. Част от атракциона са и ледени алеи с дължина 500 м и светещи рамки по цялото им протежение.

Около Ледения парк ще има и коледен базар, за да може знаковото пространство в сърцето на София – Княжеската градина, да се превърне в истинска зимна приказка.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.