На 1 декември ще грейне и 10-метрова коледна елха

Най-големият леден парк на Балканите ще бъде открит в началото на декември в София. Той ще е по подобие на този във Виена. Тази година в столицата ще има 10 коледни базара.

1 от 10 коледни базара в София вече работи на пълни обороти. Край НДК посрещат с топла храна и напитки. "Ние сме от Бургас. Tам украсата е много по-различна. Всичко е много цветно, лъскаво, прекрасно е. Хубаво, уютно е! Като Коледа навсякъде!”, сподели една от посетителките. 

За други дори и едно посещение на Коледния базар се оказва лукс. "Прекалено е скъпо за мен! Пенсията ми е минимална, въпреки че съм инженер! Така че е пълна трагедия - като гледам при тиези цени невероятни!”, посочи друга жена. 

Все пак клиенти не липсват. "Търси се абсолютно всичко! Греяното вино най-вече! Като гледам и при другите колеги имат достатъчно работа. Всичко е супер. Чакаме снега!”, подчерта един от работещите на базара. 

Независимо кога ще падне снегът, до дни ще заработи най-големият леден парк, по австрийски модел. На 1 декември ще бъде открит най-големият леден парк на Балканите. Той ще заема площ от близо 4 км в Княжеската градина.

"Част от алеите на Княжеската градина ще бъдат заледени, в момента вече работата напредва!  Договорили сме от 1 януари безплатен достъп за децата от 9 до 11 часа, включително и занимания с треньори”, подчерта Георги Георгиев, председател на СОС.

На 1 декември ще грейне и 10-метрова коледна елха. Тя ще е пред Народния театър. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.