Вижте дали кадрите, публикувани в мрежата, са така впечатляващи и на живо

Всички знаем, че снимките ни в социалните мрежи не винаги са такива, каквито изглеждат в действителност. Екипът на „Дойче веле” ни отвежда в Копенхаген, за да проверим дали някои от най-популярните туристически обекти в града изглеждат по начина, по който ги виждаме в интернет.

Първата спирка е красивият пристанищен район Нюхавн. Именно там Ханс Кристиан Андрсен е написал някои от вечните си приказки преди повече от 200 години.

Дървената църква, която вдъхнови създателите на „Замръзналото кралство” (ГАЛЕРИЯ)

Освен с това, Нюхавн е известен и с хубавите си ресторанти. Сред специалитетите в тях е датската класика смореброд.  Ястията на пръв поглед изглеждат като сандвичи с черен хляб, но всъщност са истински произведения на изкуството. Един от главните готвачи на заведение в Нюхавн потвърждава, че не само храната, а и атмосферата на мястото е неповторима и прекрасните снимки оттам, споделяни в социалните мрежи, са съвсем реални.

Друг хит сред туристите е замъкът „Розенборг”. Построен е в началото на 17 век и е бил лятна резиденция на кралското семейство. От 200 години насам той е музей. Макар да е доста малък, той съхранява красиви и ценни за историята на Дания предмети. Затова мястото е повече от фон за снимки…

Още за интересните места в Копенхаген и представянето им в социалните мрежи гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.