"Калуш Оркестра" обиколиха света и дори бяха на гости на Арнолд Шварценегер

Рап групата Калуш гостува в България като част от световното си турне. В препълнения клуб присъстваха както мнозина украинци, така и българи. След края на концерта, те изложиха на търг китара с автографите на членовете на групата, а младеж от групата я купи за 1200 долара.

Бандата e основана през 2019 г. от рапъра Олех Псюк. Името идва от родния му град, към който той е силно привързан. Към нея впоследствие се присъединяват мултиинструменталистът Ихор Диденчук и брейкденсъра MC KylymMen. 

"Калуш Оркестра" пристигат в България (ВИДЕО)

В началото на 2021 г. групата стартира проект Калуш Оркестра в по-широк състав - с кавалджията Тимофий Музичук, музикантът Виталий Дужук и Джони Дивний. Бандата се фокусира върху хип-хоп, смесен с фолклорни мотиви и елементи от украинската традиционна музика.

СПЕЦИАЛНО: Среща с украинската група "Калуш" преди големия финал на "Евровизия"

Олег пише и посвещава песента "Стефания" на майка си, затова винаги е носела специално значение за него. Така Калуш я избират за участие в украинската Евровизия. От победата си насам те обиколиха цял свят, като навсякъде събираха пари за каузата си - подкрепа на Украйна.

Вижте какво сподели един от основните членове на Калуш - Тимофий Музичук преди концерта на групата в София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.