Коментар на политическата ситуация на доц. Александър Христов и Пламена Игнатова

И Рузвелт, и Стивън Хокинг да предложат, в момента, в който нещо се докосне до ГЕРБ, то става автоматично имиджов провал. Предложените министри не се възприемат като независими експерти. Затова реториката, че проф. Габровски е избрал сам лицата без външна намеса, е много трудна за възприемане. Това каза за "Твоят ден" доц. Александър Христов, PR експерт.

По думите му ГЕРБ дава сигнал, че може да привлича безспорни и неопетнени експерти, а това е и имиджов ход. "В политиката равно отдалечен значи равно приближен до всички. Колкото и очакванията да са свързани със стабилност, в крайна сметка нови избори са нещо нормално и очаквано", заключи той.

Габровски представи проектокабинета, вижте кои са кандидат-министрите

Пламена Игнатова от Клуб Z най-голямо впечатление в предложените министри е името на бившия директор на "Булгаргаз" Николай Павлов. "Неговото име много усърдно се спрягаше за служебен министър - дали това е една номинация, в която никой не се е месил или има общо с президентството? Не вярвам този кабинет да мине и да има игри на кворума", изрази скептицизъм тя.

Според нея бившият военен министър Драгомир Заков е дипломат, чиято кариера зависи от президентски укази. "Този кабинет е много добър ход на ГЕРБ, който поставя ПП в неудобна ситуация, защото демонстрират усилие, представят надпартиен кабинет. На това ПП трябва да отговорят с реципрочни усилия, например реализиране на правителство", посочи Игнатова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.