По първоначална информация те били събирачи на трюфели

Трима мъже - на 26, на 22 и 18 години, са открити мъртви в района на Трън. Според разследващи най-вероятната причина за смъртта им е неизправна газова уредба на автомобила им, която се е възпламенила, докато те са спели.

По първоначална информация тримата са били събирачи на трюфели. Единият е разговарял с близките си днес рано сутринта. Телата са открити от брат на едно от момчетата, който е подал сигнал в полицията в Трън. Събирачите били в гориста местност близо до границата ни със Сърбия.

Веднага е извършен оглед от екипи на ОДМВР - Перник и Пожарната. Образувано е досъдебно производство.

Пред NOVA говорителят на ОДМВР – Перник Венцислав Алексов обясни, че според съдебен лекар, посетил мястото на инцидента, по телата на мъжете нямало видими следи от насилие. Сигнал за инцидента е подаден около 13:40 часа, уточни Алексов. 

Тепърва ще се установяват самоличностите на загиналите. Предполага се, че мъжете били от Омуртаг. Версията за умишлен палеж също ще се разследва от прокуратурата. Това каза пред камерата на NOVA говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Албена Стоилова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.