Руският посланик у нас трябва да се яви в първия работен ден

Министерство на външните работи обяви, че официално ще извика руския посланик у нас Елеонора Митрофанова във връзка с федералното издирване на български разследващ журналист. Христо Грозев е участвал в няколко разследвания относно Алексей Навални.

ТЪРСИ СЕ: Защо Москва издирва българския разследващ журналист Христо Грозев

На срещата ще бъде обсъдена забраната за изучаване на български език в окупираните райони на Украйна от Руската федерация, свалянето на портрети на български исторически личности, както и обявеното федерално издирване на българския разследващ журналист Христо Грозев от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, заявяват от българското МВнР.

През юли руската разследваща служба ФСБ заяви, че Грозев е участвал в операция на украинското военно разузнаване за отвличане на военни самолети от Русия. Службата твърди, че открила двама куриери, които са участвали в прехвърлянето на пари от украинското разузнаване на руски пилот за отвличане на самолет. Журналистът отрича да е замесен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.