Експерти дават съвети
Доброто вино заслужава добра храна. Експерти съветват как най-добре да ги съчетаем. Еми Маринова има четвърта степен диплома. Обучавала се е една година. Минала е и изпит по „дегустация на сляпо на вина”.
„Съчетанието на храна и вино е важен фактор и е важно какво да очакваме от питието, за да го съчетаем най-добре. Едно бяло вино отива на светла храна, отива на риба, салата, пиле. Червеното вино отива повече на месо. Регионалните вина се съчетават най-добре с регионалната храна. Пицата, например, или спагети си подхождат най-добре с италиански вина”, обясни Еми Маринова.
България също е известна с вината си по света.
„Популярни сме с Мавруд, Гъмза, Тамянка. Ние учим хората как да дегустират по много систематичен начин”, коментира още експертът по вино.
Повече гледайте във видеото.
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.
Редактор: Вероника Димитрова