Инцидентът станал в столичния квартал „Люлин”

Мъж на 53 години нападал с нож свой съсед, след което се барикадирал в дома си в столичния квартал "Люлин". Екшънът се разиграл на 24 януари. На място идват полиция и Бърза помощ. Нападателят е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. Съседите се притесняват, че мъжът ще се върне и може отново да нападне някого.

„На 24 вечерта съпругът ми излезе до кварталното магазинче. След 10-15 минути се върна, цялото му лице беше в кръв, видях и нож. Обадих се на 112 да повикам линейка и полиция”, разказа съпругата на нападнатия. „Той ми разказа, че въпросният съсед се е опитал да го намушка, заплашил го е, че ще му отреже гърлото. Нападнал го е в гръб, надупчил го е, близо до артериите. Разрязал му е устата. Оказа се, че има доста дълбоки прободни рани около врата”, обясни съпругата.

По нейни думи и други съседи са страдали от агресия. Жената твърди, че въпросният съсед рязал гуми на автомобили пред блока. Освен това замерял хора с шишета и буркани.

„Удрял ме е в главата с чадър. Писали сме многократно жалби. Преди 1-2 години се опита да запали входа. Беше прибран за лечение, но го пуснаха с прокурорско решение, според което той не е опасен вече”, обясни жената.

Тя каза, че агресивният мъж живее с възрастната си майка.

От прокуратура в София обясниха пред NOVA, че ще му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Ще бъде поискана мярка „задържане под стража”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.